duminică, martie 9

4. Prietenul Lui Ilau si popoarele pagane

4.1 Ilau s-a uitat din cer asupra lumii si a vazut ca popoarele venereaza zei pagani. Atunci Ilau s-a coborat din cer si s-a aratat Prietenului Lui Ilau.

4.1.1 "Nu te teme si nu te indoi de simturile tale caci nu sunt o naluca si nu izvorasc din fumuri. Am revenit si mi te-am aratat ca sa stii nemultumirea mea si sa mergi in lume sa arati dreapta credinta popoarelor pagane"

4.1.2 Atunci Prietenul Lui Ilau cazu in genunchi. "Precum ai grait mare si milostiv Ilau asa voi face. Si de nu se vor supune ii voi trece prin foc si sabie si pamanturile lor nu vor mai cunoaste sunetul voiosiei si mirosul gratarului de Duminica".

4.1.3 Indata se invoi la drum Prietenul Lui Ilau si porni spre regatul Canaalului, pe insula depravata a Ibizdei. Acolo gasi barbati si femei lipsiti de invatatura lui Ilau, traind in desfranare si nesocotind numele si vointa Ilaului pentru propriile lor placeri lumesti.

4.1.4 Si mai gasi un soi de oameni care se inchinau la zei pagani. "Nesabuitilor!" le striga Prietenul lui Ilau. "Va inchinati la idoli si aveti mai multi zei cand de fapt Ilau, Tatal lui Ilau si Cici sunt singurul zeu adevarat. Renuntati la erezia voastra politeista si acceptati adevarul si unicul vostru creator si zeu". Atunci paganii incepura sa huleasca si invocara numele zeilor lor. Din mijlocul acestora se ridica Pius, mare preot intre pagani.

4.1.5 Acesta grai: "De predici impotriva zeilor nostri vei fi pedepsit, strain chipesh si inteligent. Caci mare este mila zeilor nostri dar apriga razbunarea lor. Supune-te acum sau pentru totdeauna fereste-te de drumuri si de scari, intrucat scornesti furia celor mai presus de noi si pedeapsa pentru aceasta e sa fii calcat de masina, sau sa cazi de pe scara"

4.1.6 Auzind acestea, Prietenul lui Ilau scoase din san Sfantul Vinil si il izbi de pamant, facandu-l praf si pulbere. In acel moment, preotul Pius cel pagan arse de viu in propriul apartament. Vazand cele intamplate, multimea se aseza in genunchi si incepu a se inchina Prietenului Lui Ilau.

4.1.7 Ridicati-va si slaviti de-acum incolo pe Ilau, care este singurul vostru zeu, impreuna cu Tatal lui Ilau si Cici, care toti trei impreuna sunt unul, chiar daca fiecare e unul separat. Si de vreunul din voi va nesocoti cele spuse de mine si va pune la indoiala natura adevaratului vostru dumnezeu, va arde de viu in propriul apartament ca Pius cel Pagan, iar nevasta sa va fi pangarita de vecinul sau, impreuna cu toate animalele casei.

4.1.8 Si cei dintre voi care au trait in desfrau sub privirile zeilor vostri slabi si inferiori, ascultati la mine,caci de-acum preacurvia e pacat de moarte in afara de cazul in care la preacurvie participa Prietenul lui Ilau, unul din Apostoli sau Ilau preaslavitul insusi. Raspanditi-va pe pamanturile voastre si duceti vorba ca ati auzit cuvantul lui Ilau.

4.1.9 Iar Duminica va fi ziua voastra de odihna si o veti petrece slavindu-l pe Ilau, iar Prietenul Lui Ilau va pune muzica la hotel. Iar ziua de luni va fi ziua cand veti face orice altceva decat ceea ce v-ati propus si veti avea productivitate minima. Si veti avea preoti care vor invata pe altii cuvantul drept al lui Ilau si carora le veti da bani si ii veti lasa sa va atinga copii in locuri nepermise altfel.

4.1.10 Apoi Prietenul Lui Ilau porni mai departe, ducand cu el Invatatura Sfanta a lui Ilau, impreuna cu Sfantul Vinil, care se reconstitui miraculos din pulbere si colb.

Niciun comentariu: