miercuri, martie 5

1. Geneza

1.1 La inceput a fost intuneric. Peste pustiul intunecat plutea Cici, si in adancul tacerii se auzea "CiiiiiCiiiii.... CiiiiiCiiii". Ilau s-a uitat peste intunericul rece si a zis "Haos". Si haos i-a ramas numele.

1.1.1 Apoi a venit lumina si lumea s-a nascut. Si Ilau a pus mana pe Instrument si a facut fiecare vietate, fiecare piatra, si fiecare soare.

1.1.2 Si apoi Ilau a dat acestora viata si le-a dat o memorie, ca si cum ar fi existat de cand omul nu isi mai aduce aminte. Le-a dat fiecaruia o legatura cu altul si a zis "Traiti! Lejer." si lumea s-a animat.

1.2 Ilau S-a uitat asupra fiintelor ce le-a creat si le-a zis "Sa mergeti si sa va inmultiti si sa traiti intru slava Mea".

1.2.1 Apoi si-a intors spatele asupra lor si pamantul s-a rostogolit peste acestea si le-a ingropat oasele pe vecie.

1.2.2 Si atunci Ilau a spus: "Am sacrificat aceste fiinte pentru ca omul sa creada in Mine si credinta sa-i fie testata. Doar cei cu credinta nestramutata in suflet vor avea dreptul de a comemora acest moment oferindu-mi drept ofranda sfanta shaorma din piept de pui cu extra sos caci ketchupul este sangele meu iar puiul este carnea mea".

1.3 Apoi Ilau se apuca si facu omul, pentru ca invatamintele Lui sa aiba cui sluji. Si facu omul dupa chipul si infatisarea Sa, luminos si perfect in toate privintele.

1.3.1 Dar omul era trist caci era perfect si nu avea cui sa arate. Asa ca Ilau s-a dus la om si i-a spus: "Pentru ca esti opera mea suprema iti voi da puterea sa-ti creezi fiinte pentru a te insoti pe pamant".

1.3.2 Atunci omul a prins puterile daruite de Ilau si s-a apucate sa faca fiinte vii si le-a zis "animale". Si a facut animale ca sa-i slujeasca: boului i-a dat picioare puternice, gainii i-a dat cloaca puternica, pisicii i-a dat multa lene si cainelui i-a dat o luna la care sa latre.

1.3.3 Apoi a facut animale care sa alerge pe pajisti si prin copaci. Cimpanzeului i-a dat par pe piept si biceps puternic. Girafei i-a dat gat lung cu care sa ajunga la frunzele cimpanzeului si sa le manance. Asa si cu celelalte.

1.3.4 Si obosit dupa crearea animalelor, omul a facut femeia pentru propria sa placere si a zis sa aiba sani mari ca sa ai peste ce te rostogoli, sa aiba fundul mare unde sa tina multa grasime ca sa nu moara de foame cand pleaca omul in excursie. Si Ilau a zis ca odata pe luna femeia sa innebuneasca ca sa ii aduca aminte omului de Haos.

1.3.4.1 Si femeia a fost osandita sa trudeasca in bucatarie si in munci inutile si fiecare placere a ei a fost osandit ca un pacat.

1.4 Si era anul pe care vietatile lui crestine ii zic anul 1985 dar era anul 0, anul creatiei. Si Ilau se uita asupra creatiei Sale si isi freca Ciocul si zicea "Perfect", caci totul era perfect.

1.2.2 Si atunci Ilau, impreuna cu Tatal sau si cu Cici s-au retras in vazduh si s-a uitat asupra creatiei sale, ajustand cu mana Lui atotputernica slider-urile care controlau rotatia planetelor, dragostea oamenilor, si frumusetea femeilor.

1.3.1 Si totul era perfect pana cand Omul a facut muzica New Age si casete betamax caci Ilau avea Pickup. Si atunci Ilau S-a amarat caci nu suporta sa auda ritmurile ne-naturale pe care subiectii Sai o venerau, asa ca a trimis un email Spam cum ca Bill Gates iti da un dolar daca forwadezi emai-lul, si internetul s-a inundat.

1.3.2 Si a stat Ilau in intelepciunea Sa gandind ca a facut un pacat, si a zis "Pentru pacatele voastre ma voi taia cu foarfeca" si totul a fost lejer. Apoi i-a dat omului canale sa se scurga mizeria si acestia le-au umplut.

1.4.1 Ilau s-a aplecat asupra lumii si a zis "Acum sunteti ai mei, continuati activitatea in timp ce ma distrez. Eu sunt inceputul si sfarsitul, alfa si omega, Beavis si Butthead."

Niciun comentariu: